• Dont forget it is just a game!

    Pages

    Wat Is De Kracht Van Nlp


    Wat Is De Kracht Van Nlp
    "Wij kunnen alleen met elkaar in contact staan admittance communicatie. Communicatie is uitwisseling, een voortdurende interactie met alles en tussen alles. Entrance communicatie is het mogelijk dat we met elkaar samenleven en op een hoger niveau (of de diepste laag) zou je kunnen zeggen dat er geen leven is zonder communicatie. Entrance communicatie kunnen we gesprekken hebben, overleggen en beslissingen nemen."

    Jouw en mijn werk en priv'eleven bestaan volledig uit communicatie en daarom is het goed om bij dit onderwerp stil te staan en hier eens iets over te schrijven!

    Neurolingu"istisch Programmeren (NLP) gaat over het leren van methoden om communicatie, ontwikkeling en zelfsturing in je leven vorm te geven. Er zijn binnen NLP twee benaderingen, ofwel stromingen, die zich ten opzichte van elkaar onderscheiden. Dat heeft te maken met de grondleggers van NLP, Bandler en Food processor die in de jaren '90 elk hun eigen weg zijn ingeslagen.

    De benadering van Richard Bandler (www.richardbandler.com) is sterk gericht op be"invloeding. Deze benadering levert korte en zeer krachtige methodieken en technieken. John Food processor (www.johngrinder.com) legt meer de nadruk op het opbouwen van een open contact met je medemens en de kracht van de vrije keuzes. In mijn trainingen maak ik afwisselend gebruik van beide benaderingen en geloof meer in de benadering van Food processor omdat deze in mijn visie een bewezen, langduriger resultaat biedt.

    In de praktijk bestaat NLP uit de wisselwerking tussen drie elementen. Het eerste trait is het modelleren, dit is de menselijke vermogens overdraagbaar maken met behulp van psychologische technieken. Het tweede is de analyse van de subjectieve ervaring ofwel het bepalen van patronen in de beleving. Het derde trait betreft de communicatietechnieken, de manieren om harmonieuze relaties op te bouwen en boodschappen te verhelderen en te versterken.

    NLP helpt ons beter te communiceren en het be"invloedingsvermogen te vergroten. De communicatie met andere echelons van de organisatie wordt gemakkelijker, en de samenwerking met collega's vlotter. Er ontstaat meer ruimte voor wederzijds begrip en persoonlijke ontplooiing waardoor de positieve energie en inzet stijgt. In een respectvolle omgeving met ruimte voor eigen verantwoordelijkheid stijgt de prestatie als vanzelf.

    Wil je (ook) leren hoe je met succes in je communicatie, anderen effectief kunt be"invloeden en overtuigen? Kom naar onze informatieavond over Neurolingu"istisch Programmeren (NLP). Klik HIER voor deelname en/of meer informatie.

    Auteur Lloyd Sastro


    Het bericht Wat is de kracht van NLP? verscheen eerst op NLP Businesstrainingen.nl.

    0 comments:

    Post a Comment

     

    Blogger news

    About

    Blogroll